Vilanova i la Geltrú

En aquest apartat es poden trobar els següents continguts:

Nomenaments en favor del Dr. Tort en època de Vilanova
Primera Missa a Vilanova
Conferència al Museu Balaguer
Defensa de la Tesis
Altres documents de Mn. Tort a Vilanova
Altres imatges de Vilanova
La biografia d'Armanyà
Presentació de la biografia d'Armanya, a càrrec de l'alcalde de Vilanova
Introducció a la tesis sobre Armanyà
Segon centenari de la mort d'Armanyà
Funeral de Mn. Joan Escala Mitjans, cosí germà de Mn. Tort, a Vilanova

Nomenaments Principals en favor del Dr. Francesc Tort Mitjans en època de Vilanova, 1962 - 1969

Capellà del monestir de Clarisses de la Divina Providència, 1962
Director espiritual i professor de religió del Col·legi d'Ensenyament Mitjà establert en el monestir de religioses Clarisses de Divina Providència de Vilanova i la Geltrú, 1964

Primer director tècnic del col·legi d'Ensenyament Mitjà de la Divina Providència reconegut oficialment, 1965
Nomenament en ajuda de Mn. Jaume Coll, rector de Santa Maria de la Geltrú, malalt. 28/02/1964
Per encàrrec de Mn Coll, rector de la Geltrú, posa els fonaments de la que seria la Parròquia de les Roquetes, iniciant el culte, 1964
Rector de Santa Magdalena de Canyelles, 30/07/19691962 - Primera MissaFotos de la Primera Misa a Vilanova i la Geltrú, a l'interior. A continuació, imatges del 8 de juliol de 1962 a la porta lateral de Sant Antoni Abat, tot just acabada la primera missa de Mn. Tort. Fotos amb diversos amics, destaquen els pares i la seva filla Maria Rosa Farriol Pascual, cosins de Mn. Tort.
Vilanova 1963 Conferència al Museu Balaguer
Conferencia en el Museo Balaguer. Junt al Lic. Tort, Antonio Ferrer Pi, alcalde de Vilanova iVice-President de la Diputació de Barcelona, Teresa Basora, presidenta de la Biblioteca Museo Balaguer, Alexandre de Cabanyes famós pintor fill de Vilanova, Vicents Miret farmaceutic, Pau Alegre.


Conferencia que el Lic. Tort pronunció en la sala magna de la Biblioteca Museo Víctor Balaguer el 24-11-l963 recién iniciada la biografía y tesis doctoral sobre Francisco Armanyà Font en presencia de toda la intelectualidad y autoridades de Vilanova i la Geltrú.


El Dr. Miret i la seva senyora saluden Mn. Tort.


Defensa de la Tesis

Defensa de la tesis.Defensa de la tesis. En las fotos aparecen la madre del Lic. Tort y su hermana, la Sra. Zoa Ferrer y su nieto Pere Marsé, el famoso P. Regatillo, la familia Prat, la familia Llopis i altres, seminaristas y profesores.


Defensa de la tesis. En el tribunal sobresale el que dirigió la Tesis P. Quintín Aldea i el rector de la Universaidad P. Moran, todos jesuitas. 1965.


Altres documents relacionats amb l'estada de Mn. Tort a Vilanova:


Altres imatges relacionades amb Vilanova:

També hi ha continguts i imatges d'aquest tipus al Facebook del Dr. Francesc Tort. Les següents són un exemple:

Les millors imatges relacionades amb Vilanova són les següents:

Zoa-Josep 8-11-1970


La biografia d'Armanyà

Presentación de la biografía de Frai Francisco Armanyà Font a cargo del alcalde de Vilanova i la Geltrú y vicepresidente de la Diputación de Barcelona, Dr. Antoni Ferrer Pí. Son de destacar sus reflexiones sobre la Ilustración

 Breu esbós sobre la filosofia de la Història del Dr. Francesc Tort (a l'edat de vint-i-cinc anys) com introducció a la tesis doctoral sobre Francesc Armanyà Font:
Segon Centenari de la Mort de Francesc Armanyà i Font. Armanyà davant el Regalisme. "Penya Filatèlica" de Vilanova i la Geltrú, nº 27, pàgines del 4 al 11Funeral de Mn. Joan Escala Mitjans, casí germà de Mn. Tort, a Vilanova:

El meu cosí Mn. Joan Escala Mitjans va ser cridat al Paradís el mati del dia 26 de juliol. El dilluns dia 29 es va celebrar el funeral a la Parròquia de Santa Trersina de la que Mn. Joan era rector emèrit. A les 13h. fou enterrat a Olesa de Bones Valls població de la que era natural i estimava molt.

El dimarts 30 de juliol a les 19,30 els fidels de la parròquia de Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú de la que Mn. Joan n`havia sigut rector, organitzaren una missa per l`anima i el record seu.

Oficià el rector de Sant Antoni Abat Mn. Pere Milà qui en l`homilia, a partir dels textos propis de la fèria comentà l`Evangeli segons Sant Mateu aplicant a la vida de Mn. Joan i a la de tots, la bona llavo..., en contra del Jull: Tots som fills de l`època en que anem vivint...

Acabada la seva substanciosa homilia un servidor que, de fet era l`únic que concelebrà amb Mn. Pere Milà i havia escollit assistir al funeral a Vilanova posat que soc també vilanoví i vinculat des del baptisme, amb Sant Antoni Abat.

Mn. Milà, acabada la seva homilia, m`oferí si jo volia dir quelcom... Em vareg limitar a recordar que Mn. Joan havia trepitjat la parròquia de Sant Antoni Abat el dia i hora que va assistir al meu bateig el 1936 administrat per un des dos vicaris, ben joves, que pocs dies desprès fossin assassinats a la Creu de Terme, ben prop i que Mn. Joan volgué fossin recordats en un petit monument a la porta d`entrada del costat del campanar. També que quant es va morir la seva mara Maria Mitjans Tutusaus, la meva tia, Mn. Joan em confià l`homilia del seu funeral...

Poca cosa més ja que Mn. Pere Milà, ben estimat per els feligresos, ja ho havia pràcticament dit tot lo que te substancia i validesa.

Molts feligresos volgueren assitiar a la missa, com es veu en les fotos...
Acabada la celebració un servidor tingué la satisfacció inesperada de que alguns dels que m`havien saludat, retornaren a la sagristia i s`en feren algunes fotos, un dels grups fou dels germans Marsé Ferre: Zoa, Mia i Pere, que, havent sigut bons amics de Mn. Joan, sobre tot la seva mara Zoa que anava a missa diària quant Mn. Joan n`era rector.

Mn. Francesc Tort Mitjans, fill de Vilanova i la Geltrú, que durant sis anys, abans d`anar de rector a Canyelles, vareg estar molt pressent a Sant Antoni Abat, on hi havia celebrat la Primera Missa Cantada el 1962...

Gracies Mn. Pere Milà, rector de Sant Antoni Abat i Santa Maria de la Geltrú!!